DZIEŃ W MEKSYKU / KRYSTIAN SZOPKA/ 7.05/g.18.00

290,00 

Warsztaty kulinarne: Dzień w Meksyku

Zapraszamy na wyjątkową podróż kulinarną do serca Meksyku, którą poprowadzi uznany szef kuchni, Krystian Szopka. Podczas warsztatów nauczycie się, jak przygotować tradycyjne meksykańskie dania, które przeniosą Was na słoneczne uliczki Meksyku.

Data: 7 MAJA, godzina 18:00
Miejsce: The Kitchen studio ul. Wichrowa 18A Poznań

Menu:

Śniadanie
Jajka po meksykańsku – Huevos Rancheros z tortillą i awokado
Rozpocznij dzień w prawdziwie meksykańskim stylu. Huevos Rancheros to klasyczne danie, w którym jajka spotykają się z aromatyczną salsą, tortillą i świeżym awokado, tworząc niezapomnianą harmonię smaków.

Obiad
Tortas z wołowiną i pieczonymi warzywami, bataty z chili i miodem
Poznaj smakowite tortas, czyli meksykańskie kanapki wypełnione soczystą wołowiną i pieczonymi warzywami. Do tego bataty, które dzięki połączeniu chili i miodu zyskają wyjątkowy, słodko-ostry charakter.

Kolacja
Ceviche z przegrzebkami, limonką, chili i imbirem
Ceviche, czyli surowe owoce morza marynowane w soku z limonki, z dodatkiem świeżego chili i imbiru – orzeźwiająca, lekka przystawka, która przeniesie Cię w tropikalne klimaty.

Dorsz z pikantną salsą kukurydzianą, polenta, sałatka z kalmarów, chorizo i pomidorów
Dorsz podany z pikantną salsą kukurydzianą to prawdziwa uczta dla zmysłów, a do tego polenta, która wspaniale dopełnia całość, oraz orzeźwiająca sałatka z kalmarów, chorizo i pomidorów.

Nie zabraknie również wskazówek i trików, które pozwolą Ci odtworzyć te pyszne dania w swoim domu.

Dołącz do nas i przeżyj niezapomnianą kulinarną przygodę w towarzystwie najlepszych smaków Meksyku!

Krystian Szopka

Od roku 2016 do końca 2018 szef kuchni w prestiżowej restauracji Piano Bar, gdzie zajmował się częścią gastronomiczną oraz efektywnością pracy lokalu. Poprzednio przez 8 lat pracował jako szef kuchni w 5 gwiazdkowym hotelu Sheraton w Poznaniu. W Sheratonie tworzył menu i zarządzał  dwoma hotelowymi restauracjami: serwującą dania będące połączeniem europejskich i orientalnych smaków.

Od roku 2015 właściciel firmy Krystian Szopka Culinaria –Firma świadcząca usługi w zakresie szkoleń z optymalizacji kosztów, rekalkulacji i obliczeń food cost, pozycjonowaniu i prezentacji dań w ofercie kierowanej do gościa, ergonomii pracy na kuchni, szkoleń kadry kuchni w zakresie wydajności, optymalizacji czasu pracy oraz poprawy technik kulinarnych wykorzystywanych w pracy gastronomi. Firma Krystian Szopka Kulinaria posiada niezbędne szkolenia jako audytora z zakresu HACCP .

Brak w magazynie

Kategoria:

Opis

Warsztaty kulinarne: Dzień w Meksyku

Zapraszamy na wyjątkową podróż kulinarną do serca Meksyku, którą poprowadzi uznany szef kuchni, Krystian Szopka. Podczas warsztatów nauczycie się, jak przygotować tradycyjne meksykańskie dania, które przeniosą Was na słoneczne uliczki Meksyku.

Data: 7 MAJA, godzina 18:00
Miejsce: The Kitchen studio ul. Wichrowa 18A Poznań

Menu:

Śniadanie
Jajka po meksykańsku – Huevos Rancheros z tortillą i awokado
Rozpocznij dzień w prawdziwie meksykańskim stylu. Huevos Rancheros to klasyczne danie, w którym jajka spotykają się z aromatyczną salsą, tortillą i świeżym awokado, tworząc niezapomnianą harmonię smaków.

Obiad
Tortas z wołowiną i pieczonymi warzywami, bataty z chili i miodem
Poznaj smakowite tortas, czyli meksykańskie kanapki wypełnione soczystą wołowiną i pieczonymi warzywami. Do tego bataty, które dzięki połączeniu chili i miodu zyskają wyjątkowy, słodko-ostry charakter.

Kolacja
Ceviche z przegrzebkami, limonką, chili i imbirem
Ceviche, czyli surowe owoce morza marynowane w soku z limonki, z dodatkiem świeżego chili i imbiru – orzeźwiająca, lekka przystawka, która przeniesie Cię w tropikalne klimaty.

Dorsz z pikantną salsą kukurydzianą, polenta, sałatka z kalmarów, chorizo i pomidorów
Dorsz podany z pikantną salsą kukurydzianą to prawdziwa uczta dla zmysłów, a do tego polenta, która wspaniale dopełnia całość, oraz orzeźwiająca sałatka z kalmarów, chorizo i pomidorów.

Nie zabraknie również wskazówek i trików, które pozwolą Ci odtworzyć te pyszne dania w swoim domu.

Dołącz do nas i przeżyj niezapomnianą kulinarną przygodę w towarzystwie najlepszych smaków Meksyku!

Krystian Szopka

Od roku 2016 do końca 2018 szef kuchni w prestiżowej restauracji Piano Bar, gdzie zajmował się częścią gastronomiczną oraz efektywnością pracy lokalu. Poprzednio przez 8 lat pracował jako szef kuchni w 5 gwiazdkowym hotelu Sheraton w Poznaniu. W Sheratonie tworzył menu i zarządzał  dwoma hotelowymi restauracjami: serwującą dania będące połączeniem europejskich i orientalnych smaków.

Od roku 2015 właściciel firmy Krystian Szopka Culinaria –Firma świadcząca usługi w zakresie szkoleń z optymalizacji kosztów, rekalkulacji i obliczeń food cost, pozycjonowaniu i prezentacji dań w ofercie kierowanej do gościa, ergonomii pracy na kuchni, szkoleń kadry kuchni w zakresie wydajności, optymalizacji czasu pracy oraz poprawy technik kulinarnych wykorzystywanych w pracy gastronomi. Firma Krystian Szopka Kulinaria posiada niezbędne szkolenia jako audytora z zakresu HACCP .

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „DZIEŃ W MEKSYKU / KRYSTIAN SZOPKA/ 7.05/g.18.00”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *